Sairaus oltava
lääketieteellisesti todettavissa

​Monissa vakuutusasioissa on ennen hakemuksen tekemistä käytävä lääkärin vastaanotolla. Kerro aina terveysongelmistasi hoitavalle lääkärille huolellisesti. Tiedot vaikuttavat paitsi hoitoosi myös vakuutusasiasi ratkaisuun.

Hoitavan lääkärin tehtävänä ei ole hoitaa etuus- tai korvausasioitasi. Lääkärisi tehtävänä on antaa parasta mahdollista sairaanhoitoa ja välittää sinun terveydentilastasi ja toimintakyvystäsi mahdollisimman tarkat tiedot vakuutuslaitokselle korvauspäätöksen tueksi. Tärkein asiakirja on lääkärinlausunto. Myös potilasasiakirjamerkinnät voivat olla vakuutuslaitoksille tärkeitä. 

Mitä vakavammasta asiasta on kyse, sitä suuremmalla syyllä sinun kannattaa tarkistaa sinua koskevat asiakirjat. Näin varmistat, että vakuutuslaitos saa tilanteestasi riittävät tiedot. Kysy lääkäriltäsi, jos jokin vaikuttaa epäselvältä tai et ymmärrä asiaa.

Muista kertoa terveysongelmistasi lääkärillesi mahdollisimman aikaisin. Monissa vakuutuksissa on merkitystä, milloin sairautesi on todettu tai miten vahinko tapahtunut.  Esimerkiksi tapaturmassa sattuneen vamman selvittäminen ja arviointi voi olla hyvin vaikeaa, jos tapaturmasta on kulunut pitkä aika. Samoin selvitystyö ja arviointi vaikeutuvat, jos ensimmäisessä lääkärikäynnissäsi tehdyt potilasmerkinnät on tehty huolimattomasti tai väärin.

MUISTA - Mene ajoissa lääkäriin ja tarkista hoitokäynnin asiakirjat